lowcock2_K M AsadLightRocket via Getty Images_bangladesh food aid KM Asad/LightRocket via Getty Images

We moeten nu de volgende voedselcrisis zien te voorkomen

NEW YORK/WASHINGTON, DC – De giftige cocktail van klimaatverandering, conflicten en COVID-19 doet zich het sterkst voelen in de armste en meest kwetsbare landen ter wereld. Als gevolg daarvan zal in 2021 wereldwijd een recordaantal van 235 miljoen mensenhumanitaire hulp en bescherming nodig hebben – een stijging met 40 procent ten opzichte van vorig jaar.

Het kan moeilijk zijn om zulke cijfers tot je door te laten dringen. Maar achter de statistieken gaan individuele mensenlevens schuil. Voor de meest kwetsbare mensen zullen de secundaire effecten van de pandemie – niet het coronavirus zelf – de meeste schade aanrichten. En de hongerpandemie die door COVID-19 op gang is gebracht, dreigt de grootste moordenaar te worden.

Het aantal chronisch hongerigen is vorig jaar met naar schatting 130 miljoen mensengestegen naar ruim 800 miljoen – ongeveer acht maal het totale aantal COVID-19-gevallen tot nu toe. Landen die getroffen zijn door conflicten en klimaatverandering zijn bijzonder kwetsbaar voor voedselonzekerheid. Lege magen kunnen hele generaties op achterstand zetten.

https://prosyn.org/0JwNLzYnl