kortenhorst14_Joshua PrietoSOPA ImagesLightRocket via Getty Images_climate change journalist Joshua Prieto/SOPA Images/LightRocket via Getty Images

De moeder van alle nieuwsverhalen

DENVER – Bij de aanpak van de klimaatverandering is langzaam ʻwinnenʼ hetzelfde als verliezen. We hebben maar één kans om dit probleem op te lossen voordat het een existentiële bedreiging wordt, en de tijd om te handelen neemt snel af.

Het klimaatprobleem is niet alleen tijdgevoelig, het versterkt ook iedere andere crisis waarmee we worden geconfronteerd, van de coronaviruspandemie tot de mondiale ongelijkheid. Het is dan ook van cruciaal belang de urgentie ervan op een duidelijke, op feiten gebaseerde en verantwoordelijke manier te communiceren. Zonder een scherpe, nauwkeurige en overtuigende verslaggeving en analyse van het probleem zullen de kiezers het niet begrijpen, laat staan dat zij oplossingen zullen eisen van de beleidsmakers die de nodige middelen kunnen mobiliseren om het probleem het hoofd te bieden.

Alleen al vanwege de complexiteit van het klimaatprobleem hebben we ervaren, toegewijde en goed geïnformeerde journalisten nodig, die alle facetten van het probleem fulltime verslaan. De klimaatverandering is een vraagstuk dat alles op de planeet en alle aspecten van ons leven zal beïnvloeden, en is dus niet zomaar een niche-onderwerp. De transitie naar schone, koolstofneutrale energie impliceert een grondige revisie van de hele wereldeconomie – een transformatie die gevolgen zal hebben voor de manier waarop we werken, consumeren en voor onze gezinnen zorgen.

To continue reading, register now.

As a registered user, you can enjoy more PS content every month – for free.

Register

or

Subscribe now for unlimited access to everything PS has to offer.

https://prosyn.org/Z8aULCdnl