buruma170_ JIM WATSONAFP via Getty Images_biden executive orders Jim Watson/AFP via Getty Images

Biden er rett mann til rett tid

NEW YORK – Det er lett å undervurdere Joe Biden. Den nye amerikanske presidenten har blitt avfeid som en partilojalist, en opportunist og en levning fra den korrupte makteliten. I en artikkel i det konservative tidsskriftet National Review ble Biden i overskriften omtalt som «legemliggjøringen av middelmådighet». Den var skrevet av den tidligere aviseieren og domfelte bedrageren Conrad Black — en konservativ beundrer av «store menn».

Biden er ingen «stor mann». Men en person med mer enn 40 års fartstid fra det harde politiske livet i Washington, og som ble valgt som president i en alder av 78 år, kan ikke avfeies så lett. Han er i det minste en svært dreven politiker.

Biden er verken en briljant tenker eller en heroisk leder. Han har heller ikke noen unik utstråling, noe som er forfriskende etter fire år med spektakulært vanstyre under Donald Trump. Hvis Biden noensinne har hatt en original ide, har han gjemt den godt. Da han stilte som presidentkandidat i 1988, tyvlånte han formuleringer fra en tale av den britiske politikeren Neil Kinnock. Biden la i det minste ikke skylden på taleskriveren, noe Trump og hans kone Melania har gjort når tilsvarende feil har blitt begått.

To continue reading, register now.

As a registered user, you can enjoy more PS content every month – for free.

Register

or

Subscribe now for unlimited access to everything PS has to offer.

https://prosyn.org/KSxjK0vnb