buruma197_effrey GreenbergUCGUniversal Images Group via Getty Images_bannedbooks Jeffrey Greenberg/UCG/Universal Images Group via Getty Images

Kulturkrigsfella

NEW YORK – USA befinner seg nå midt i en frenetisk bokbannlysingsbølge. Ifølge PEN America, ble det lagt ned forbud mot 1648 bøker i offentlige skoler rundt om i landet fra juli 2021 til juni 2022. Antallet er forventet å øke i år ettersom konservative politikere og organisasjoner trapper opp arbeidet med å sensurere bøker som har med seksuell og rasemessig identitet å gjøre.

Republikansk-kontrollerte delstater som Florida og Utah har slått ned på skolebiblioteker de siste månedene. Det har blitt lagt ned forbud mot bøker som omhandler rasemessige så vel som kjønnsrelaterte og seksuelle temaer, slik som Ibram X. Kendis How to Be an Antiracist og Maia Kobabes Gender Queer: A Memoir.

I deler av Florida har skoler blitt gitt beskjed om å begrense tilgangen til bøker som handler om rasespørsmål og mangfold. Og de har blitt advart om at lærere som deler såkalt «obskønt og pornografisk materiale» med elever kan risikere fem år i fengsel.

To continue reading, register now.

Subscribe now for unlimited access to everything PS has to offer.

Subscribe

As a registered user, you can enjoy more PS content every month – for free.

Register

https://prosyn.org/c5BpT0Jnb