disparte4_Getty Images_crypto Getty Images

Digitale activa en Amerikaanse macht

WASHINGTON, DC – Toen de Sovjet-Unie in 1957 de Spoetnik lanceerde, schrokken de westerse beleidsmakers in de Verenigde Staten en elders ervan dat ze een achterstand hadden op hun aartsrivaal. Omdat ze niet op hun hoede waren geweest, begonnen ze snel met een grootscheepse inhaalslag, waarbij ze de basis legden voor GPS, Starlink-breedbanddiensten, militaire communicatie en vele andere technologieën die de moderne wereld vandaag de dag draaiende houden.

Tegenwoordig hebben blockchain en digitale activa hetzelfde transformatiepotentieel als satellietcommunicatie voor een eerdere generatie. Maar ondanks oproepen tot meer leiderschap van de VS op dit gebied – onder meer in de ‘crypto executive order’ die president Joe Biden vorig jaar zelf uitvaardigde – dreigen de VS wereldwijd achterop te raken.

In de oorspronkelijke ruimterace leidde de Amerikaanse federale regering een nationale campagne om te investeren in STEM-onderwijs (wetenschap, technologie, techniek en wiskunde), richtte zij de NASA op en liet zij astronauten op de maan landen. Uiteindelijk gaf het winnen van de race de VS ook een dominante positie in veel belangrijke technologiesectoren. Amerika slaagde omdat de regering vrij ondernemerschap en menselijk vernuft een gemeenschappelijke bestemming en een gedeelde missie gaf.

https://prosyn.org/gav0Knqnl