kortenhorst17_Li ZongxianVCG via Getty Images_windsolar Li Zongxian/VCG via Getty Images

Schone energie heeft de economische race gewonnen

DENVER – Bij het Rocky Mountain Institute (nu RMI) beweren we al tientallen jaren dat de transitie naar schone energie minder zal kosten en sneller zal verlopen dan overheden, bedrijven en veel analisten verwachten. De afgelopen jaren is dit perspectief volledig gerechtvaardigd gebleken: de kosten van duurzame energie zijn steeds sneller gedaald dan verwacht, terwijl de toepassing ervan sneller is gegaan dan voorspeld, waardoor de kosten nog verder zijn gedaald.

Dankzij deze opwaartse spiraal is duurzame energie doorgebroken. En nu hebben nieuwe analyses van twee gezaghebbende onderzoeksinstellingen de berg gegevens aangevuld waaruit blijkt dat een snelle transitie naar schone energie de goedkoopste weg vooruit is.

Beleidsmakers, bedrijfsleiders en financiële instellingen moeten dringend rekening houden met de veelbelovende implicaties van deze ontwikkeling. Nu de klimaatveranderingsconferentie van de Verenigde Naties (COP26) in Glasgow snel nadert, is het absoluut noodzakelijk dat de wereldleiders inzien dat het bereiken van de 1,5° Celsius opwarmingsdoelstelling van het klimaatverdrag van Parijs niet over opofferingen gaat, maar over het grijpen van kansen. Het onderhandelingsproces moet zodanig worden hervormd dat het minder gaat over het verdelen van de lasten en meer over een lucratieve wedloop om schonere, goedkopere energietechnologieën in te zetten.

To continue reading, register now.

As a registered user, you can enjoy more PS content every month – for free.

Register

or

Subscribe now for unlimited access to everything PS has to offer.

https://prosyn.org/EaAdeNenl