op_soros5_Thomas Peter - PoolGetty Images_xijinping Thomas Peter/Pool/Getty Images

De uitdagingen waar China voor staat

STANFORD – 2022 wordt een cruciaal jaar in de wereldgeschiedenis. Over een paar dagen zal China - 's werelds machtigste autoritaire staat - gastland zijn voor de Olympische Winterspelen. Net als Duitsland in 1936 zal het proberen het spektakel te gebruiken om een propaganda-overwinning te behalen voor het strikte controlesysteem. 

We staan voor belangrijke beslissingen die zullen bepalen welke richting de wereld zal uitgaan. De Duitse verkiezingen hebben al plaatsgevonden, de Franse verkiezingen vinden plaats in april 2022. Diezelfde maand kunnen de Hongaarse kiezers - tegen alle verwachtingen in - een autoritaire heerser uit de macht zetten. Samen met de beslissing van Putin om al dan niet de Oekraïne binnen te vallen zullen deze ontwikkelingen het lot van Europa bepalen.

In oktober zal het 20e Partijcongres van China beslissen of Xi Jinping een derde ambtstermijn krijgt als secretaris-generaal van de partij. Vervolgens zullen in november in de VS cruciale tussentijdse verkiezingen worden gehouden.

To continue reading, register now.

Subscribe now for unlimited access to everything PS has to offer.

Subscribe

As a registered user, you can enjoy more PS content every month – for free.

Register

https://prosyn.org/2ro6AKrnl