abdoolkarim1_Deaan VivierBeeldGallo Images via Getty Images_vaccineafrica Deaan Vivier Beeld/Gallo Images via Getty Images

De mutatie van vaccin-apartheid

JOHANNESBURG – De reactie van de regeringen in het Mondiale Noorden op de ontdekking van de Omicron-variant van COVID-19 in Zuid-Afrika heeft opnieuw het bewijs geleverd – voorzover dat nog nodig was – van het uiterst onrechtvaardige antwoord op de coronavirus-pandemie. De reactie tegen Afrikaanse landen was snel en hevig, alsof het weren van reizigers uit deze regio de rest van de wereld op de een of andere manier veilig zou kunnen houden.

Dat is niet gebeurd, en grenzen sluiten zal ook niet werken wanneer de volgende angstaanjagende variant opduikt. Wereldwijde onrechtvaardigheid, zo blijkt, is zeer slecht voor de volksgezondheid.

Hoewel ruim de helft van de wereldbevolking nu tegen COVID-19 is ingeënt, heeft slechts 8 procent van de mensen in landen met lagere inkomens een vaccindosis gekregen, tegen 48 procent in landen met lagere middeninkomens en nog veel hogere percentages in landen met hoge inkomens. In november hadden de Verenigde Staten ruim tweemaal zoveel doses toegediend als heel Afrika.

To continue reading, register now.

As a registered user, you can enjoy more PS content every month – for free.

Register

or

Subscribe now for unlimited access to everything PS has to offer.

https://prosyn.org/WnaUp2anl