mastrobuoni1_Beata ZawrzelNurPhoto via Getty Images_milan police software Beata Zawrzel/NurPhoto via Getty Images

Helpen algoritmen de criminaliteit te verminderen?

TURIJN – We hebben allemaal de neiging om gewoontes te volgen op ons werk en in andere aspecten van ons leven. Ik werk over het algemeen het beste in de ochtend en heb een hekel aan werken na het avondeten. Onze gewoonten weerspiegelen doorgaans voorkeuren, leerprocessen of een combinatie van die twee – of, zoals Charles Duhigg opmerkt in zijn boek The Power of Habit, alleen al door een handeling te herhalen kun je een routine creëren.

Uit mijn eigen recente onderzoek blijkt dat criminelen niet veel verschillen van burgers die zich aan de wet houden als het gaat om het vasthouden aan een routine, mogelijk als gevolg van hun ervaring, hun neiging tot specialisatie en hun geloof dat ze een ideale strategie hebben ontwikkeld. En politieafdelingen kunnen hier hun voordeel mee doen, met behulp van een steeds gebruikelijker instrument: algoritmen.

Omdat algoritmen patronen in gegevens gebruiken om toekomstig gedrag te voorspellen, kunnen ze voorspellen welke films iemand leuk zou kunnen vinden op Netflix of welke boeken ze zou kunnen kopen op Amazon. Maar ze kunnen ook rechtshandhavingsinstanties helpen criminaliteit te bestrijden. Sommige algoritmen berekenen de toekomstige recidive van gevangenen. Andere liggen ten grondslag aan voorspellende politiemethoden, die misdaadprognoses genereren met als doel patrouilles te optimaliseren.

To continue reading, register now.

As a registered user, you can enjoy more PS content every month – for free.

Register

or

Subscribe now for unlimited access to everything PS has to offer.

https://prosyn.org/ZTxNSMonl