Kazakh President Nursultan Nazarbayev addressed the Astana Club Astana Times

Een jonge staat in een onzekere wereld

ALMA-ATA – Midden november was Kazachstan gastheer van de derde jaarlijkse ‘Astana Club,’ een nieuw onafhankelijk en onpartijdig platform voor dialoog tussen internationale captains of industry, politici, vertegenwoordigers van de media, en andere deskundigen over de ‘cruciale kwesties die alle landen van Eurazië raken.’ Dit evenement belichaamt het buitenlandse beleid van Kazachstan de afgelopen twintig jaar, op een moment dat dat beleid ongekend getest zal gaan worden.

De deelnemers aan de Astana Club van dit jaar waren net zo eminent als ze divers waren. Ze omvatten vertegenwoordigers van vooraanstaande denktanks in Europa, Azië, de Verenigde Staten, en het Midden-Oosten; voormalig presidenten zoals Abdullah Gül van Turkije en Danilo Türk van Slovenië; voormalig Europees Commissaris Benita Ferrero-Waldner; Indiaas parlementslid Shashi Tharoor, en CEO van Channel One Russia Konstantin Ernst.

De discussies werden gevoerd in het Nazarbajev Centrum, gehuisvest in een indrukwekkend en futuristisch gebouw ontworpen door de beroemde Britse architect Norman Foster. In een scene die deed denken aan de intergalactische assemblee in Star Wars zaten de deelnemers aan een grote tafel met een kaart van Eurazië om de opkomende wereldorde, rivaliteiten tussen grootmachten, sancties, nucleaire proliferatie, en regionale integratieprojecten te bespreken.

To continue reading, register now.

As a registered user, you can enjoy more PS content every month – for free.

Register

or

Subscribe now for unlimited access to everything PS has to offer.

https://prosyn.org/GMGFHycnl