emmott38_MANDEL NGANAFP via Getty Images_bidenxi Mandel Ngan/AFP via Getty Images

Venijnige crises

LONDEN – Wie teleurgesteld is over de weinig overtuigende resultaten van de COP26-conferentie over klimaatverandering, de recente virtuele topontmoeting tussen de Amerikaanse president Joe Biden en de Chinese president Xi Jinping, of de inspanningen om vaccingelijkheid op het gebied van COVID-19 te bereiken, moet wakker worden geschud over de wereld waarin we leven. Onder de huidige omstandigheden zal het mondiale bestuur gegarandeerd teleurstellen.

In een nieuw rapport, Our Global Condition, schrijven ik en mijn collegaʼs in de Global Commission for Post-Pandemic Policy deze moeilijkheden toe aan het feit dat we niet in de greep zijn van één maar van vier crises. De enige manier om vooruit te komen is het erkennen van de verbanden tussen planetaire volksgezondheid, klimaatverandering, afnemend publiek vertrouwen en democratische legitimiteit, en geopolitieke instabiliteit. Deze kwesties zijn met elkaar verbonden. Door ze als afzonderlijke domeinen te behandelen, komen we nergens.

Milieustress vergroot de kans dat zoönotische ziekten zich verspreiden onder mensen en uitgroeien tot pandemieën. De sociale, politieke en economische spanningen die een pandemie met zich meebrengt, leiden vervolgens tot attitudes en gedragingen die de maatschappelijke solidariteit ondermijnen, waardoor het voor regeringen moeilijker wordt om het publiek achter krachtige decarbonisatiemaatregelen te krijgen. In landen en politieke systemen waar het vertrouwen in instellingen en het gezag van deskundigen is ondermijnd door de erfenis van de financiële crisis van 2008 en de groei van de sociale media, blijft het een zware strijd om nieuwe crises het hoofd te bieden.

To continue reading, register now.

As a registered user, you can enjoy more PS content every month – for free.

Register

or

Subscribe now for unlimited access to everything PS has to offer.

https://prosyn.org/l7k7qXEnl