suzman7_LUDOVIC MARINAFP via Getty Images_globalfundmacronbonogates Ludovic Marin/AFP via Getty Images

Het belangrijkste verhaal dat u heeft gemist in 2019

SEATTLE – Volgens de meest recente telling publiceren The Washington Post, The New York Times en The Wall Street Journal iedere dageen gecombineerd totaal van duizend verhalen. Hoewel het rapport niet zegt hoeveel mensen die allemaal lezen, kunnen we veilig aannemen dat niemand daar in slaagt.

Ieder van ons ziet ieder jaar waarschijnlijk tienduizenden belangrijke nieuwsverhalen over het hoofd. Maar het grootste verhaal dat mensen in 2019 misten deed zich voor in een conferentiehal in het Franse Lyon, waar overheidsfunctionarissen, leiders uit het bedrijfsleven en filantropen $14 mrd toezegden aan een organisatie die het Global Fund heet.

Niet veel mensen weten wat het Global Fund is totdat ze de volledige naam ervan horen: het Global Fund to Fight AIDS, Tuberculosis, and Malaria. Het fonds werd kort na de millenniumwende opgericht, toen honderdduizenden kinderen overleden als gevolg van vermijdbare ziekten. De AIDS-crisis was op zijn hoogtepunt, waarbij nieuwsmedia het virus omschreven als een “boosaardige zeis” die door het ten zuiden van de Sahara gelegen deel van Afrika maaide. De onstuitbare opmars ervan, zo voorspelden sommigen, zou leiden tot de ineenstorting van hele landen. Dit was een internationale crisis die een internationaal antwoord vereiste.

We hope you're enjoying Project Syndicate.

To continue reading, subscribe now.

Subscribe

or

Register for FREE to access two premium articles per month.

Register

https://prosyn.org/Vs0CLdUnl