rudd14_getty Images_recovery Getty Images

Voor het herstel is ontwikkelingshulp nodig

SUNSHINE COAST – Aan het begin van het jaar, toen COVID-19 huishield in het Chinese Wuhan en zich naar het Westen begon te verspreiden, waarschuwde ik dat de crisis waarschijnlijk ook in een groot deel van de ontwikkelingslanden zou toeslaan, met aanzienlijke consequenties voor ons allen op de langere termijn. Helaas bleek deze voorspelling juist te zijn.

Halverwege oktober ligt India op koers om de Verenigde Staten in te halen als het land met het hoogste totaal aan COVID-19-besmettingen, en heeft Latijns-Amerika de meeste sterfgevallen als gevolg van COVID-19 van alle regioʼs in de wereld. De Wereldbank waarschuwt dat de pandemie alleen al dit jaar zoʼn vijftig miljoen mensen in Azië en zoʼn dertig miljoen mensen in Afrika in de extreme armoede kan doen belanden. Als dat gebeurt, zal het de eerste keer in ruim twintig jaar zijn dat het percentage extreme armoede wereldwijd is toegenomen.

De COVID-19-crisis heeft ook andere zorgwekkende ontwikkelingen die al gaande waren versneld, zoals de escalatie van de spanningen tussen de VS en China, het toenemende protectionisme, en een koolstof-intensief economisch herstel dat de wereld op achterstand dreigt te zetten in de strijd tegen de klimaatverandering. Al deze trends zullen ervoor zorgen dat de ontwikkelingsagenda van vóór de pandemie nog moeilijker te verwezenlijken zal zijn.

We hope you're enjoying Project Syndicate.

To continue reading, subscribe now.

Subscribe

or

Register for FREE to access two premium articles per month.

Register

https://prosyn.org/aVoMk1Unl