ledgard4_International Animal Rescue  Ba  Barcroft Media via Getty Images_orangutan International Animal Rescue/Barcroft Media via Getty Images

Bedreigde wilde dieren kunnen betalen voor hun eigen bescherming

PRAAG/NAIROBI – Binnenkort zal het mogelijk zijn een digitale identiteit te geven aan individuele wilde dieren waarvan de soort met uitsterven wordt bedreigd. Momenteel is de enige economische waarde van deze dieren die van hun verwerkte lichaamsdelen. Door hen een digitale portefeuille te geven die gekoppeld is aan hun identiteit, en de mogelijkheid om geld uit te geven voor hun eigen bescherming, zou hun leven kunnen verbeteren en zouden hun overlevingskansen kunnen toenemen.

Mensapen, waaronder gorillaʼs, chimpansees en bonoboʼs, zijn ideale vroege kandidaten voor een ʻInterspecies Moneyʼ-aanpak. Slechts zevenhonderdduizend van onze naaste evolutionaire neven hebben zich weten te handhaven, en hun aantal neemt sterk af: stel je een populatie voor, gelijk aan die van Washington, DC – verspreid in bossen langs zandwegen of aan de rand van duizenden geïsoleerde, arme, en snelgroeiende dorpen. Mensen en mensapen hebben niet goed samengeleefd in het industriële tijdperk, maar we kunnen het beter doen in het post-industriële tijdperk.

Wij stellen voor te beginnen met orang-oetans. Slechts 120.000 van deze intelligente rode apen leven nog in hun boshabitat op Sumatra en Borneo. Hoewel er sinds 2000 1 miljard dollar is uitgegeven om ze te beschermen, zijn er in diezelfde periode ruim honderdduizend verloren gegaan door ontbossing, pesterijen en moord. De situatie had nog erger kunnen zijn – ongeveer 135.000 orang-oetans zouden zijn gestorven zonder beschermingsinspanningen – maar de investeringen kunnen moeilijk als succesvol worden bestempeld.

To continue reading, register now.

As a registered user, you can enjoy more PS content every month – for free.

Register

or

Subscribe now for unlimited access to everything PS has to offer.

https://prosyn.org/1PEt1pUnl