akisawyerr1_ CARL DE SOUZAAFP via Getty Images_freetown Carl de Souza/AFP via Getty Images

Onze steden moeten gezonder en veerkrachtiger worden

FREETOWN – Met de recente afronding van de United Nations Climate Change Conference  (COP26) in Glasgow begint de uitdaging om woorden in daden om te zetten. Maar in hoofdsteden over de hele wereld belemmeren administratieve en politieke hinderpalen de regeringen in hun pogingen om de klimaatcrisis met de vereiste urgentie aan te pakken.

Ik weet dit uit de eerste hand. In Freetown, de hoofdstad van Sierra Leone, proberen plaatselijke leiders de klimaatverandering op te vangen op een manier die de gemeenschap zal helpen gezonder en veerkrachtiger te worden, maar bureaucratie op nationaal niveau is een complicerende factor.

Freetown levert geen significante bijdrage aan de wereldwijde uitstoot van broeikasgassen, maar de stad wil meer doen om haar koolstofvoetafdruk te verkleinen, vooral in het licht van de gevolgen van de klimaatverandering voor de gezondheid van haar inwoners. Bouwen aan een gezonde stad is een van de vier kerngebieden in de Transform Freetown-agenda, die de gemeenteraad in 2019 heeft gelanceerd om onze stad voor te bereiden op de uitdagingen waarvoor we staan.

To continue reading, register now.

As a registered user, you can enjoy more PS content every month – for free.

Register

or

Subscribe now for unlimited access to everything PS has to offer.

https://prosyn.org/LE6xXvOnl