saisha1_ISSOUF SANOGOAFP via Getty Images_market seller Issouf Sanogo/AFP via Getty Images

Laat jonge mensen Afrika’s informele economie benutten.

LUSAKA ‒ Rond 2050 zal 25% van 's werelds beroepsbevolking in Afrika wonen. En toch is er geen garantie dat deze werknemers ‒ en vooral het groeiend aantal jonge mensen hieronder ‒ werk zal vinden, laat staan in behoorlijke banen.

Van de bijna 420 miljoen jonge mensen (in de leeftijd van 15-35) in Afrika is een derde op dit moment werkloos en nog een derde heeft een kwetsbare baan. Slechts een op de zes jonge Afrikanen is in loondienst. Met weinig opties en nog minder hoop kunnen jonge mensen om de eindjes aan elkaar te knopen hun toevlucht zoeken in activiteiten als prostitutie, of in afleidingen zoals verboden middelen.

Het gevaar bestaat nu dat Afrika’s meest omvangrijke generatie verloren gaat ‒ een falen dat verstrekkende gevolgen zou hebben. Wanneer Afrika’s menselijke kapitaal niet benut wordt zal haar innovatieve vermogen uitgeput raken en haar groeipotentieel verspild worden. De behoefte aan overheidssteun zal groeien en daarmee een toenemende druk uitoefenen op de overheidsbegroting. De frustratie van de bevolking zal toenemen en kan uitmonden in sociale onrust en politieke instabiliteit.

We hope you're enjoying Project Syndicate.

To continue reading, subscribe now.

Subscribe

or

Register for FREE to access two premium articles per month.

Register

https://prosyn.org/AASxLmNnl